Kalender

mar
24
lør
Påskeferie
mar 24 – apr 2 heldags
apr
3
tirs
Projektuge
apr 3 – apr 6 heldags

I denne uge er den almindelige undervisningen aflyst, medmindre du har en anden aftale med din lærer!

Forårs-projektugen er et par eftermiddage, sansynligvis onsdag og torsdag, hvor vi øver! Temaet er gospel- og Taizémusik, som vi optræder med til musikgudstjeneste i Tullebølle kirke d. 8. apr. kl. 14.

Udvalgte kor, orkestre og elever deltager!

apr
4
ons
Legendarisk dansk-amerikansk jazz i samspil med digte fra Langeland Langelands Bibliotek
apr 4 kl. 19:00
Legendarisk dansk-amerikansk jazz i samspil med digte fra Langeland @ Langelands Bibliotek
Jazz og digte – fra USA og Danmark
 
Legendarisk dansk-amerikansk jazz i samspil med digte fra Langeland
 
Poesi og jazz mødes og ny, sød musik opstår, når to af dansk jazzmusiks store stjerner Ben Besiakov og Ida Hvid spiller sammen med to garvede amerikanske jazz-stjerner: Jesse Davis og Alvin Queen. Læg hertil digteren Knud Pedersens digte, så er der lagt op til en stor og helt særlig oplevelse på Langeland Bibliotek
 
Langelands Jazzklub har været så heldige at lokke Ben Besiakov Quartet Feat. Jesse Davis til Rudkøbing onsdag d. 11. april. Omgivet af kloge ord, prosa og poesi skal de spille på Langeland Bibliotek, der i et samarbejde med Langelands Jazzklub vil skabe en begivenhed, der ikke er set eller hørt hverken før eller siden.
Knud Pedersen, lokal digter, vil læse digte ledsaget af jazz, og kvartetten slår sig også løs med verdensklassejazz og anekdoter fra jazzens hjemland og hjembyer.
Knud Pedersen læser op af sine digte i samklang med musikerne og skaber en helt ny kulturel oplevelse. Han har udgivet flere bøger og digtsamlingerne, ligesom komponisten Jan Callesen har sat musik til flere af hans digte.
 
Jazzmusik fra øverste hylde kombineret med digte fra Langeland – gå ikke glip af denne enestående mulighed for at blive inspireret og musisk og musikalsk begavet i dette nye samarbejde mellem Langelands Jazzklub og Langeland Bibliotek.
 
Tid: onsdag d. 11. april kl. 19.00
Sted: Langeland Bibliotek
Billetter: Købes på nettet her: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=dc3e088b7c – eller i åbningstiden hos Casa Bonanno, Østergade 10, Rudkøbing.
Pris: 150 kr. Der er KUN 100 billetter til salg, så det er en god ide at sikre sig billet allerede nu!
 
 
Mere om musikerne:
Jesse Davis (New Orleans) er en uovertruffen, Cannonball-inspireret altsax. Han har indspillet med blandt andre Cedar Walton, Mulgrew Miller, Brad Meldau, Peter Bernstein, Ron Carter m.fl., og i 1989 fik han “Down beat jazz magazine”-prisen som “The 
most outstanding musician”.

Alvin Queen (New York) er en af de største nulevende trommelegender, med en lang karriere bag sig. (Oscar Peterson, Horace Silver, George Benson, Kenny Drew, 
Johnny Griffin, Nina Simone m.fl). 
Hans professionelle liv startede, da han som 12-årig sad ind i John Coltranes trio i New York.
Ben Besiakov er en af Nordens fornemste pianister. Hans sjælfulde, nærværende og swingende spil går rent ind hos alle, der hører ham. Han har indgået i utallige danske og internatonale sammenhænge, bl.a. med Bernt Rosengren, Jens Winther, Dough Raney, Tomas Franck. Ben har modtaget Ben Webster-, JASA- og Bent Jædig-prisen.
Ida Hvid er elev af Hugo Rasmussen, har turneret med Niels Jørgen Steen, Jesper Løvdal, Mårten Lundgren, Zier Romme og Birgitte Soojin (NO). Ligesom Ben Besiakov er Ida Hvid modtager af Bent Jædig-prisen.

Mere om forfatteren:
Knud Pedersen er som digter ukendt i en større offentlighed, men har digtet fra den første dag, han kom til Langeland. Siden 1984 har komponisten, Jan Callesen, sat musik til over 50 af hans digte. Hvoraf mange gennem tiden er opført af Quilisma-ensemblet. 
”I det forblæste Bagenkop” er titlen på det digt, han har skrevet til Jazz-arrangementet, inspireret af Jan Johansson, kvinden i hans liv og byen, hvor han bor: Bagenkop.

Knud Pedersen er modtager af Anne Lise Fussings Rejselegat.

Men ellers er Knud Pedersen vel mest kendt som fast klummeskribent i Fyns Amts Avis siden 2003, som keramiker og som forfatter. Vi er i Haven er det nyeste værk og fortæller Ulla Keramiks haves historie i lyriske og filosofiske essays – med fotos af Chresten Kruchov.
Yderligere oplysninger hos:
Mikkel Oldenburg, formand for Langelands Jazzklub, tlf.: 31167443,
Anni Bagge Jensen, bibliotekschef, Langeland Bibliotek, tlf.: 29170326,abje@langelandkommune.dk
apr
8
søn
Musikgudstjeneste i Tullebølle
apr 8 kl. 14:00 – 15:15

Til musikgudstjenesten optræder musikskolens udvalgte kor, solister og orkestre med de Gospel- og Taizésange de øvede i projektugen. Publikum inddrages i nogle af sangene!

apr
17
tirs
Voksenkoncert i Lindelse
apr 17 heldags

Voksenkoncert i Lindelse – endeligt tidspunkt udsendes senere!

apr
23
man
Skolekoncerter i uge 17
apr 23 – apr 25 heldags

Musikskolens årlige tur rundt på Langelands skoler, hvor vi viser lidt af hvad vi kan og inviterer indenfor! Vi plejer at tage en dag til hhv. Nord, Midt og Syd!

apr
27
fre
St. bededagsferie
apr 27 heldags
maj
10
tors
Kr. Himmelfart ferie
maj 10 – maj 11 heldags
maj
14
man
Forårskoncert i Humble Humble skole
maj 14 kl. 19:00 – 20:00
maj
16
ons
Forårskoncert på Ørstedskolen Ørstedskolen
maj 16 kl. 19:00 – 20:15
maj
17
tors
Forårskoncert på Nordskolen Nordskolen
maj 17 kl. 19:00 – 20:00
maj
18
fre
Pinseferie
maj 18 – maj 21 heldags
maj
25
fre
Musikskolensæsonen 17/18 afsluttes
maj 25 heldags

Sidste normale undervisningsdag i musikskolen. Der kan dog være specielle aftaler med din lærer mht. efterlæsning, og andre arrangementer aftalt i skoleåret.

jun
9
lør
Tårnsangerdag
jun 9 heldags

Den traditionelle tårnsangerdag – endeligt tidspunkt og sted undendes senere!

jun
15
fre
Kielerwoche
jun 15 – jun 17 heldags

Nogle af musikskolens orkestre tager til Kiel og spiller til Kielerwoche!

jun
20
ons
Musikforsyningen og 3 orkestre spiller i Bagenkop Bagenkop Havn
jun 20 kl. 19:30 – 21:30

Kom ned på havnen i Bagenkop d. 20 juni kl. 19:30 og vær med til at fejre sommeren sammen med musikforsyningen og 3 orkestre.

aug
17
fre
Fælles lærermøde
aug 17 kl. 08:30

Opstartsmøde

aug
27
man
Musikskolesæsonen 18/19 starter
aug 27 heldags

Velkommen til musikskolesæsonen 18/19! Der er udsendt materiale til alle elever/forældre, så hvis du ikke har hørt noget, så kontakt musikskolens kontor!