Basic Big Band

Basic Bigband er hjemmehørende i Rudkøbing og består af musikere fra hele det sydfynske område. Bandet blev stiftet i 1992 og kunne i 2012 fejre 20-års jubilæum. BasicBigband’s repertoire spænder lige fra 30’erne og 40’erne’s originale swingkompositioner, frem til mere moderne og nykomponerede jazz fortolkninger, så det er et band der svinger meget bredt musikalsk.

Mød Basic big band på facebook her

BasicBigband har gennem årene deltaget ved flere Jazzfestivals, ligesom det har optrådt ved mange koncerter med kendte solister rundt omkring i landet.

Bandet gør meget ud af at afholde Masterclass/koncert med en kendt solist en gang om året, som derved er med til at give bandet ny inspiration og glæde.

Igennem årene har der været virkelige kapaciteter på besøg i bigbandet, hvoraf kan nævnes..tidligere chefdirigenter for Radioens Bigband – Nils Jørgen Steen og Ole Koch Hansen, den verdenskendte bassist – Nils Henning Ørsted Pedersen, Jazzviolinisten – Finn Ziegler, Nulle og Ole ”Fessor” Lindgreen fra Fessors BigCityBand, Leadtrombonist i Radioens Bigband – Vincent Nilsson og senest den Canadiske trompetist -Brad Turner.

Af sangsolister kan nævnes – Ivan Pedersen, som vi har efterhånden har optrådt med mange gange, senest på Samsø og i København, Bobo Moreno, Ole Boskov, Mikael Carøe..og mange andre.

At BasicBigband er godt spillende, beviste de da de deltog i Danmarksmesterskaberne for amatør bigband’s i januar 2010, på spillestedet Galaksen i Værløse. Bandet var oppe mod 7 andre bigband’s og kunne i sidste ende fortjent trække sig sejrrigt ud af konkurrencen som Danmarksmestre 2010.

BasicBigband’s musikalske leder er trompetisten Thomas Buchreitz